Končno, selitev

Razmere v hiši, kjer živim trenutno, so bile malo preveč »zanimive« in še ponavljajoči se kiksi lastnika (landlorda) so mi šli že pošteno na živce. V lokalnem časopisu sem že nekaj tednov iskal morebitno novo lokacijo in si jih tudi nekaj ogledal. Na koncu pa mi je bilo še najbolj všeč stanovanje v čisto novi hiši nedaleč od kraja, kjer trenutno živim.

Ponujeno mi je bilo ali stanovanje v pritličju ali stanovanje v 1. nadstropju. Zaradi lepšega razgleda (oz razgleda sploh) in boljše razporeditve prostorov, sem si izbral zgornje stanovanje. Je dvosobno (oz. po britansko »enospalnično«). Najemnina je seveda nekoliko višja sedaj, a kaj je to za veterinarsko plačo - ne pozabit, da so veterinarji tu razmeroma dobro plačani, pa čeprav sem trenutno na »začetniški« plači.

Pa še nekaj o stanovanju. Nahaja se v kraju oz. urbani vasici Johnston , ki sodi pod Haverfordwest . Nahaja se okoli 50m stran od prometne ceste A4076, ki povezuje mesti Milford Haven in Haverfordwest . Od slednjega je oddaljeno okoli 5km in do službe rabim okoli 5 minut, če je promet redek. Jeseni, ko se spet začne šola, zna biti precej drugače, na kar so me opozorili sodelavci, ki se redno vozijo v službo iz te smeri. Bom pač moral poiskat kakšen obvoz ali pa se odkidat pol ure prej.

View from outside. My flat was the first floor one.

The living room

Kitchen

Not a very pretty view from the living room